Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Goreng van Jan Plasmans
Rijst uit Istemewa
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
rijst
gekookt
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
sjalot
▢
1
teentjes
knoflook
▢
1
lombok
▢
2
eetlepels
bruine suiker
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
ei
losgeklopt
▢
zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
60
gram
champignons
▢
60
gram
garnalen
▢
60
gram
cashewnoten
Instructies
Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
Schep de rijst er goed doorheen.
Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
cashewnoten erbij.
Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië