Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goed Gevulde Pasteitjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pakjes
Alpro® Soya Reepjes Licht gekruid
▢
1
pakje
Alpro® Soya Cuisine Light
▢
2
grote
preien
▢
2
portobello paddenstoelen of andere lekkere paddenstoelen
▢
2
takjes
tijm
▢
1
tl
grove mosterd
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
5
wortels
▢
1
ui
▢
Honing
▢
Peterselie
▢
Olijfolie
▢
Alpro® Soya Bakken en Braden
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken.
Verwarm Alpro® Soya Bakken en Braden in een pan met een zware bodem en voeg 2 eetlepels olijfolie, de gesneden prei en de tijm toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat het ca.
5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
Voeg de Alpro® Soya Reepjes en de gesneden paddenstoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
Voeg de Alpro® Soya Cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel.
Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout en peper.
Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg.
Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven eruit kan.
Bak de kopjes of potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
Vichywortelen:
Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
Snipper de ui heel fijn.
Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en voeg daarna de wortelen toe.
Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet de temperatuur laag en doe het deksel op de pan.
Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
Serveer de pasteitjes met de vichywortelen en garneer met verse peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vleesvervangers
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch