Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitenstamppot met Cranberrysaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
▢
600
g
spruiten
▢
1
sjalot
▢
1
pak
Alpro® soya Cuisine Light
▢
2
pakken Alpro® soya reepjes
Voor de Cranberrysaus:
▢
350
g
cranberry’s
▢
100
g
suiker
▢
200
ml
sinaasappelsap
▢
Alpro® soya Bak & Braad
Instructies
Cranberrysaus:
Zet de cranberry’s op met suiker en sinaasappelsap.
Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten.
Haal de pan van de warmtebron.
Aardappelpuree:
Schil de aardappelen, zet ze op met gezouten water en kook ze gedurende 20 minuten.
Giet de aardappelen af en voeg Alpro® soya Cuisine toe.
Stamp tot een fijne puree.
Spruiten:
Maak de spruiten schoon, halveer ze.
Snipper de sjalot.
Verhit Alpro® soya Bak & Braad in een pan, voeg sjalot toe en smoor kort.
Voeg gehalveerde spruiten toe met 2 eetlepels water.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren tot het gaar is (ongeveer 10 minuten).
Haal de deksel van de pan, roer door om het water te laten verdampen.
Voeg Alpro® soya reepjes toe en bak het geheel nog 2 minuten.
Serveren:
Meng de spruiten door de aardappelpuree.
Serveer de stamppot met de afgekoelde cranberrysaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch