Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkool met courgette
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
zuurkool naturel
500 g,
▢
2
theelepels
kruidenbouillonpoeder
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
courgette
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
1 ½
theelepel
geraspte mierikswortel
potje, Kahne,
▢
peper
Instructies
Voorbereiding:
In vergiet zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden.
Zuurkool met 2 dl water,bouillonpoeder en wijn afgedekt 10 à 15 minuten zachtjes koken.
Courgette wassen, schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Plakjes in dunne reepjes snijden.
Bereiden:
Courgettereepjes op zuurkool leggen en afgedekt in 10 à 12 minuten beetgaar koken.
Courgette en crème fraîche door zuurkool roeren en op smaak brengen met mierikswortel en peper.
Voedingswaarden
Calories:
135
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch