Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolstamppot met ham
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
aardappels
zeer kruimig,
▢
zout
▢
1
zakje
gekookte wijnzuurkool
500 g,
▢
200
g
achterham in dikke plakken
▢
1
blikje
ananasstukjes op eigen sap
netto 227 g, Dole,
▢
25
g
halvarine
▢
ca. 1 dl melk
▢
peper
Instructies
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout
aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden.
Ham in blokjes snijden.
Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt).
Ananas in kleine stukjes snijden.
Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen.
Halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
49
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
/
Varkensvlees