Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Druivenclafoutis
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage taartvorm, doorsnede 26 cm
Ingrediënten
▢
250
g
blauwe druiven
pitloze
▢
250
g
witte druiven
pitloze
▢
½
dl
Muscat de Beaume de Venise
▢
50
g
boter
▢
4
eieren
▢
75
g
basterdsuiker
witte
▢
100
g
bloem
▢
zout
▢
2
dl
crème fraîche
▢
2
dl
volle melk
▢
poedersuiker
uit strooibus
Instructies
Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen.
Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In de magnetron de boter smelten.
Taartvorm dun invetten met gesmolten boter.
Druiven afgieten, wijn opvangen.
In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig,schuimig mengsel kloppen.
Achtereenvolgens bloem,mespunt zout,crème fraîche,melk,wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen.
Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
Rest van gesmolten boter erover sprenkelen.
In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker.
Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.
Voedingswaarden
Calories:
425
kcal
|
koolhydraten:
44
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch