Laat de paprika's uitlekken in een zeef en pureer ze vervolgens in een keukenmachine, of hak ze fijn met een mes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg dan de paprikapuree, chilipoeder en tijm toe.
Bak alles al roerend op matig hoog vuur tot een smeuïge pasta.
Laat de paprikapuree afkoelen tot lauwwarm.
Schep vervolgens de verkruimelde geitenkaas erdoorheen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Doe de paprikaspread over in een mooi schaaltje en laat de spread bij voorkeur een half uur staan, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige paprikaspread met geitenkaas gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais. De levendige fruitigheid van de wijn vormt een mooi contrast met de kruidige en romige smaken van de spread.