Verhit wat olie in een pan en bak de stukjes kipfilet goudbruin.
Voeg de ui, paprika, champignons en knoflook toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de crème fraîche, tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan en roer alles goed door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer het door het mengsel.
Laat het geheel nog zo'n 15 minuten sudderen op laag vuur, af en toe roerend, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Serveer de Kip Stroganoff warm, eventueel met bloemkoolrijst (op smaak gebracht met paprikapoeder en gebakken in olijfolie) of gebakken aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht smaakt heerlijk met bloemkoolrijst. Je kunt de rijst een beetje opfleuren met extra paprikapoeder en wokken in olijfolie voor een extra smaakdimensie.Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van dit gerecht.