Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelbrood met karwijzaad
Porties:
1
brood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloem
▢
40
gram
verse gist
▢
100
ml
lauwwarme melk
▢
1
eetlepel
gemalen karwijzaad
▢
1
eetlepel
honing
▢
400
gram
gekookte kruimige aardappels
van de vorige dag
▢
1
ei
M
▢
1
theelepel
zout
▢
Bloem
om te bestuiven
▢
Zout
om te bestrooien
Instructies
Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Verkruimel de gist in de lauwwarme melk en laat het oplossen.
Schenk het melkmengsel in het kuiltje en voeg karwijzaad en honing toe.
Roer voorzichtig vanuit het midden terwijl je iets van de bloem meeneemt, totdat een kleverig deeg ontstaat (zetsel).
Stop met mengen, dek het deeg af met een doek en laat het zetsel op een warme plek 15 minuten rijzen.
Rasp de aardappelen boven het zetsel.
Voeg ei en zout toe en meng het met de rest van de bloem.
Kneed het deeg stevig op een met bloem bestoven werkvlak tot het elastisch is.
Vorm het deeg tot een bol en leg het terug in de kom.
Dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen, of totdat het in volume is verdubbeld.
Druk de deegbol voorzichtig plat en rol het op tot een langwerpig brood.
Leg het deeg met de naad op de bakplaat.
Bestrooi het deeg eerst met zeezout en vervolgens met wat bloem.
Dek het brood af met een doek en laat het nog eens 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 190°C.
Verwijder voorzichtig de doek en bestuif het deeg eventueel met wat bloem.
Bak het brood (indien mogelijk met een automatische stoomstoot) op het tweede niveau van onderen gedurende 45-50 minuten.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke aardappelbrood met karwijzaad, perfect als bijgerecht bij verschillende maaltijden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
/
Groenten