Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het vlees:
▢
4
hertenbiefstukjes à 125 gram
▢
200
ml
kalfsfond
▢
1
bakje
blauwe bessen
▢
Roomboter
▢
Peper
▢
Zout
Voor het groentegarnituur:
▢
400
gram
spruitjes
buitenste schil verwijderd en in dunne plakjes gesneden
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
1
koffielepel
abrikozenjam
▢
Nootmuskaat
▢
50
gram
roomboter
Voor de maïspannenkoekjes:
▢
120
gram
uitgelekte maïs
▢
50
gram
bloem
▢
50
ml
room
▢
1
mespuntje
speculaaskruiden
▢
2
eieren
▢
Roomboter
Instructies
Het vlees:
Bak de hertenbiefstukjes kort in roomboter tot ze bruin zijn.
Leg het vlees op een ovenrooster en blus de aanbaksels af met kalfsfond.
Plaats een Bratometer in het vlees en schuif in de oven.
Bak in de oven op 100°C (kerntemperatuur 57°C) of in een Combi-stoomoven op 100°C met 50% vocht (kerntemperatuur 57°C).
Haal het vlees uit de oven en laat de ovendeur open om snel af te koelen.
Verwijder de Bratometer en houd het vlees warm in de oven zonder dat het verder gaart.
Laat de kalfsfond inkoken tot sausdikte, voeg de blauwe bessen toe en breng op smaak met peper en zout.
Het groentegarnituur:
Verwijder de buitenste schil van de spruitjes en snijd ze in dunne plakjes.
Fruit de sjalot met de spruitjes aan tot ze beetgaar zijn.
Voeg abrikozenjam en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
De maïspannenkoekjes:
Meng de maïs, bloem, room, eieren en speculaaskruiden in een keukenmachine tot een glad beslag.
Verhit boter in een koekenpan en bak krokante pannenkoekjes van het beslag.
Houd de pannenkoekjes warm in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Serveren:
Verwarm boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot met de spruitjes aan.
Leg een portie spruitjes op het bord en leg de maïspannenkoek er tegenaan.
Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg ze speels over de spruitjes en de pannenkoek.
Garneer met de blauwe bessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de hertenbiefstuk en de kruidige maïspannenkoekjes.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
/
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Nederland