Schil de asperges rondom twee keer en snijd het harde onderste stukje af.
Kook de asperges in water met zout, 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker gedurende ongeveer 15 minuten (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 12 minuten).
Snijd de asperges schuin in stukjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Kook de broccoli kort om de kleur en knapperigheid te behouden (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
Bereid de zalm volgens een van de aangegeven methoden en laat deze afkoelen.
Druk voorzichtig de segmentjes los.
Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
Maak een dressing van olijfolie en citroensap, breng op smaak met peper, zout en suiker.
Proef en pas de smaak indien nodig aan.
Schep voorzichtig wat van de zalmsegmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop.
Giet wat van de dressing over de salade en bestrooi met gehakte dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.