Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel Dadels
Porties:
4
personen
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
amandelen
▢
175
gram
amandelspijs
▢
½
theelepel
sinaasappelschil
geraspt
▢
1
eetlepel(s)
sinaasappellikeur
▢
20-25
dadels
▢
100
gram
chocola
in stukjes
Verder nodig: Bakpapier
Instructies
In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.
Amandelen op een bordje laten afkoelen.
Amandelspijs in een kom doen en sinaasappelrasp en sinaasappellikeur erdoor mengen.
Amandelschaafsel toevoegen en alles met de hand kort kneden tot alle amandelen in de spijs zijn opgenomen.
Dadels in de lengte opensnijden en de pit verwijderen.
De opening vullen met amandelspijs.
Een bakplaat of een platte schaal bekleden met bakpapier.
Stukjes chocolade in een pannetje doen.
In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen.
Pannetje met chocolade in de pan met water hangen.
Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten.
Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is. (Chocolade smelten in de magnetron kan ook.
Doe de chocolade in een klein magnetronschaaltje en verwarm de chocolade 1 1/2 - 2 minuten op vol vermogen, roer de chocolade tussentijds door)
De gevulde dadels aan één kant in de gesmolten chocolade dopen.
Dadels op het bakpapier leggen en in de koelkast laten opstijven.
Voor het serveren de dadels op kamertemperatuur laten komen.
Voedingswaarden
Calories:
85
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Snoepgoed
Feestdagen etc
Sinterklaas