Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse fondue 2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
3
eetlepel(s)
bloem
▢
peper
▢
1.75
dl
koffieroom
▢
1.75
dl
kalfsbouillon
of kippenbouillon
▢
0.5
theelepel
uienpoeder
▢
250
gr geraspte
Hollandse kaas
(bijvoorbeeld half Goudsehalf Leidse of half
▢
Goudse
half Edammer)
▢
1
scheutje
kirsch
▢
in stukjes gesneden
bruin brood
Instructies
Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
Voeg daarna het uienpoeder toe.
Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland