Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gram
bloem
▢
zout
▢
1
ei
▢
2 ½
dl
melk
▢
4
plakken
geitenkaas
á ± 70 gr
▢
peper
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
gesnipperde
ui
▢
1
prei
in dunne ringen
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
crême fraiche
▢
1
eetlepel
amandelen
geschaafde
Instructies
Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk en bak er in de boter 4 dunne flensjes van.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
Smoor de ui en prei op laag vuur in de boter.
Voeg de suiker en 4 eetlepels water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
Spreid de flensjes uit.
Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
Vouw de flensjes in vieren.
Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
Laat de crème fraîche in het midden van de oven in ± 8 minuten smelten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pannenkoeken