Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-peer Aardappelpuree met Tomatensaus en Braadworst
Porties:
4
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
kruimige aardappels
geschild en in stukken
▢
Sap van 1 citroen
▢
2
peren
geschild en in parten
▢
Zout
▢
400
gram
tomatenblokjes
▢
50
gram
boter
▢
3
eetlepels
fijngeknipte bieslook
▢
4
braadworstjes
▢
Peper
Instructies
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Verhit ondertussen bakboter in een pan en braad de worstjes rondom bruin, gedurende ± 20 minuten tot ze gaar zijn.
Besprenkel de perenparten met citroensap.
Dep ze droog en voeg ze de laatste 10 minuten bij de worstjes.
Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng de tomatenblokjes, bieslook en zoveel tomatenvocht door de aardappelpuree tot een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met de gebakken worstjes, de gestoofde peer en de tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte worteltjes als bijgerecht.
Voeg een snufje gedroogde kruiden zoals tijm of oregano toe aan de tomatensaus voor extra aroma.
Garneer het gerecht met extra verse bieslook voor een frisse touch.
Varieer met groenten naar keuze om het gerecht nog kleurrijker te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees