Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barbunya
Gestoofde rode poon
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8-12
kleine
rode poontjes
▢
8
eetlepel(s)
olijfolie
▢
16
eetlepel(s)
water
▢
zout
versgemalen peper
▢
1
klein
bosje dille
▢
3
takjes
peterselie
▢
citroensap
Instructies
Laat de poontjes schoonmaken en zowel de kop als de rugstekels wegsnijden.
Spoel ze onder de koude kraan af.
Laat ze uitlekken en schik ze netjes naast elkaar in een ruime braadpan met goed sluitend deksel.
Giet er de olijfolie en het water over.
Strooi er peper en zout over en leg er de groene kruiden omheen.
Stoof de ponen op zacht vuur langzaam gaar, zodat de graat los gaat zitten (u
kunt dit na een minuut of 10 proberen).
Laat de ponen in de pan of op een schotel afkoelen, besprenkel ze met het citroensap en dien ze op.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van rode ponen is dit gerecht ook lekker als u kleine haringen gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Turkije