Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept marmelade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
citrusvruchten
vruchtvlees ervan
▢
1
deciliter
water
▢
1
kg
geleisuiker
Instructies
Verwijder alle witte velletjes van de schoongeboende schillen van de citrusvruchten.
Snijd de gekleurde schil in stukjes of reepjes en laat deze zacht koken in het water.
Maak het goed schoongemaakte vruchtvlees fijn en meng het grondig met de schilletjes, kookvocht en geleisuiker.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten borrelend doorkoken, waarbij je af en toe roert.
Eventueel afschuimen indien nodig.
Schenk de marmelade in potten en sluit de potten direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een marmelade is een jam van citrusvruchten waarin vaak stukjes schil verwerkt zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodbeleg
/
Brunch
/
Fruit
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Engeland