250gchampignons schoongemaakt en in plakjes gesneden
2kleinewortels in stukjes gesneden
15gbloem
125mlgroenten- of runderbouillon
2eetlepel(s)crème fraîche
sap van een halve citroen
1ei om te bestrijken
Instructies
Deeg uit de verpakking halen.
Oven op 210⁰ C voorverwarmen (boven- en onderwarmte).
Het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier op de ovenplaat uitrollen.
Met een ronde, getande uitsteker (cookie cutte(8 ccirkels uitsnijden en op het bakpapier leggen. Met geklutst ei bestrijken.
Nogmaals 4 stukken met een ronde (5 cuitsteker uitsnijden (zo ontstaat er een ring). Deze ringen op de reeds uitgesneden stukken leggen en nogmaals met ei bestrijken. 10 min. in de koelkast leggen.
In de oven, op het middelste spoor, ca. 15-20 min. goudbruin bakken.
In de tussentijd olijfolie verhitten. De ui en knoflook kort meebakken. De groenten en kip toevoegen en opbakken. Aan de kant zetten.
In boter de champignons schroeien, het meel er doorroeren en met de bouillon en crème fraîche laten koken (goed blijven roeren en de bouillon beetje voor beetje erbij giete. Met peper, zout en citroensap op smaak brengen. Kip mengsel toevoegen en nogmaals goed doorroeren tot het indikt.
De pasteitjes kort in de oven opwarmen. Vul de pasteitjes met de ragout en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pastei met kalfsvlees en kip is klassiek. Maar ragout met schaaldieren en vis is ook erg verleidelijk.
Deze pasteitjes kunnen zowel als licht aperitiefje, hapje of snack op een partijtje geserveerd worden.