100gkippenvlees zonder botin kleine stukjes gesneden
200ggroenten naar keuzeerwten, maïs, wortels, … gekookt, kleingesneden
½uifijngehakt
1knoflookteenfijngehakt
3eetlepel(s)Olijfolie
1-2eetlepel(s)tomatenpuree
Zout en peper gemalen
bieslookfijngehakt
Bloem om te bestuiven
Instructies
Oven op 220⁰ (boven/onderwarmtvoorverwarmen.
Ui en knoflook licht fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 4 el water.
Met de overige ingrediënten vermengen en op smaak brengen.
Deeg direct uit de koelkast bewerken, met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijke vierkanten snijden.
De vulling over het midden verdelen en diagonaal de ene hoek naar de andere vouwen.
Met de tanden van een vorm de randen goed aandrukken.
Met meel bestuiven en in de oven op het middelste rek ca. 25 min. goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
met kliekjes: restjes van gebraden runder-, lams- of varkensvlees kunnen goed in plaats van braadkip gebruikt worden. Ook kunnen de pakketjes goed gevuld worden met tonijn uit blik en fruit.