Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Saos Katjang 4
pinda saus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
gesnipperde uien
▢
1
eetlepel
azijn
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
2
theelepel
sambal trassi
▢
3
eetlepels
asem
▢
1
theelepel
gula Jawa
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
djinte
Instructies
Hier eerst een bumbo oeleken van ui, knoflook, sambal, suiker en zout.
Deze aanfruiten tot de uien geel zijn.
Hierna de pindakaas toevoegen en verder afmaken.
Deze saus dient als basis voor petjel gerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus vorm meestal de basis voor Gado-Gado maar is eveneens heerlijk over gebakken tahoe (sojakaas).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië