Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Smoor Daging Tomaat
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
Rundvlees
in stukjes gesneden)
▢
Peper
▢
Zout
▢
25
gram
Boter
of Magarine
▢
¾
kopje
Bouillon
▢
Ketjap Manis
▢
Nootmuskaat
▢
Sambal badjak
Instructies
Het vlees kruiden met peper, zout en nootmuskaat (koop die lekkere Indische muskaat in de
toko) en bak de stukjes goed bruin in de boter.
Snij de tomaten klein en doe deze bij het vlees.
Giet ook de bouillon en de ketjap erbij.
Het geheel gaar laten sudderen waarbij u zult zien dat
de smoor een diepere kleur en smaak krijgt.
Voeg de sambel (indien gewenst) toe.
Vaak proeven of de saus lekker smaak is.
Eventueel water toevoegen als de saus teveel indikt en het vlees nog niet gaar is, of ketjap om een ‘diepere’ smaak te krijgen.
Probeer het frisse (qua smaak) van de tomaten te behouden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------