Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
grote bladeren
bladeren sla
▢
500
gram
rundergehakt
▢
50
ml
hoisinsaus
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
1
kleine
ui
in blokjes gesneden
▢
4
stengels
lente-ui
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijgesneden
▢
1
el
plantaardige olie
▢
1-2
el
chili saus
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
el
rijstwijn azijn
▢
1
el
sojasaus
▢
½
el
honing
▢
¼
tl
peper en zout
optioneel:
▢
komkommer en wortel
in reepjes gesneden
Instructies
Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren.
Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur.
Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten.
Voeg dan ook de gehakt toe en bak nog eens 5 minuten, breek onder het bakken de gehakt in kleine stukjes.
Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chili saus, gember, rijstwijn azijn en honing toe.
Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg tenslotte de lente-ui toe.
Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar.
Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer.
Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
/
Wraps
Land van herkomst
India