75gramquinoavlokkenboekweitvlokken of havermoutvlokken
25gramgepofte quinoaals je dit niet in huis hebt, kun je 100 gram quinoavlokken nemen in plaats van 75 gram
50gramgeraspte kokos of kokosschaafsel
50gramrozijnen of gedroogde bessenzoals gojibessen, cranberries of moerbeien
50gramzonnebloempitten
50gramsesamzaad
versgemalen Himalaya zout of zee zout
3eetlepel(s)water
Instructies
Doe de dadels samen met de kokosolie in een foodprocessor of keukenmachine en laat draaien tot je dadelpuree hebt.
Heb je geen keukenmachine?
Dan kun je het ook met een vork prakken, maar dit is wel wat meer werk.
Voeg de quinoavlokken, rozijnen, de kokosrasp, zonnebloempitten en het sesamzaad, het water en versgemalen zout toe.
Laat weer draaien tot alles goed aan elkaar plakt.
Voeg eventueel nog wat extra water toe als het niet plakkerig genoeg wordt.
Doe nu de gepofte quinoa erbij en pulseer nog een paar keer.
Bekleed een brownieblik of andere bakvorm met bakpapier.
Schep het mengsel erin en verdeel gelijkmatig met een spatel over de vorm.
Zet een half uur in de koelkast en laat hard worden.
Til de reep met bakpapier en al uit de vorm.
Snijd in stukken. Bewaar de quinoarepen in een afgesloten trommel (dit kan ik de koelkast, maar hoeft niet persé, buiten de koelkast worden ze iets zachter).
Eet de quinoarepen als tussendoortje, voor het sporten als je energie nodig hebt of ‘s ochtends met wat amandelmelk en vers fruit als ontbijt.