1eetlepel(s)frambozenof kersensiroop met eventueel een druppeltje rode kleurstof als de kleur niet roze genoeg is (door borstplaatmengsel roeren)
Instructies
Voorbereiding:
Leg de borstplaatvormpjes alvast klaar op een vel bakpapier.
Je kunt ze eventueel aan de binnenkant insmeren met boter, maar mijn ervaring is dat de borstplaat zelfs makkelijk uit gewone koekjesvormen is te duwen.
Bereiding:
Doe basterd- en vanillesuiker en room in een pan en breng aan de kook.
Laat de suiker oplossen en even doorkoken (+ vijf minuten).
Blijf roeren met een houten lepel, dan brand je je vingers niet.
Roer de boter erdoor.
Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot je een dikvloeibare massa hebt. Dat is al met een minuutje.
Giet het mengsel snel in de vormen en laat helemaal afkoelen en opstijven.
De bovenkant moet mooi glad zijn. Na ongeveer een uur kan de borstplaat uit de vormen worden gehaald.
Draai dan de borstplaat om zodat ook de onderkant kan uitdampen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je borstplaat bewaart moet je tussen de lagen wat papier leggen, om de glans te houden.