Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken pittige kipreepjes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
rijstnoedels
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
250
gram
kipfilet
▢
1
fijngesneden ui
▢
1
fijngesneden teentje knoflook
▢
2
eetlepels
fijngeraspte verse gemberwortel
▢
150
gram
shii-take in plakken
▢
1
krop
paksoi in stukjes
▢
1
rode Spaanse peper in ringen
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
nam pla
▢
1
theelepel
suiker
▢
2
lente-uitjes in dunne ringen
▢
100
gram
taugé
▢
peper
Instructies
Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.
Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee.
Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.
Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.
Serveer het gerecht met de rijstnoedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip