Maak de andijvie schoon, was het en snijd het grof.
Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes.
Maak de paprika schoon, was het en snijd het in reepjes.
Verhit in een wok (of hapjespan) de olie.
Bak de lente-uitjes en paprika hierin al omscheppend ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de andijvie toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee totdat het slinkt.
Voeg de ketjap, tomatenketchup en gember toe en bak de andijvieschotel nog ongeveer 1 minuut op hoog vuur, blijf omscheppen.
Schep de pecannoten door de andijvie.
Serveer de Oosterse Andijvie met Pecannoten met rijst en een oosters vleesgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Oosterse Andijvie met Pecannoten past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.