Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmsushi
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
rondkorrelrijst
▢
¼
vel
kombu
zeewier
▢
saké
rijstwijn
▢
2
eetlepels
rijstazijn
▢
1
eetlepel
suiker
▢
zout
▢
6
plakjes
zalm
gerookte
▢
1
eierdooier
Instructies
Kook de rijst in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kombu en saké.
Breng de rijst op smaak met de azijn, suiker en zout.
Vorm met natte handen van de rijst ongeveer 12 bolletjes
Snijd de zalm in 12 vierkantjes van 6 x 6 cm, druk die op de rijstbolletjes en bestrijk ze met eierdooier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Sushi
/
Zalm
Land van herkomst
Japan