Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met kippenlevertjes en olijven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kippenlevertjes
gehalveerd, schoongemaakt
▢
zout
peper
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
200
gram
rondkorrelrijst
▢
1
blik
tomaatblokjes
400 gr
▢
100
gram
olijven
met piment gevuld, in plakjes
Instructies
Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper.
Verhit de olie en bak de levertjes snel rondom bruin.
Neem de levertjes uit de pan.
Bak in hetzelfde bakvet de ui ± 5 minuten zachtjes.
Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend nog ± 5 minuten.
Laat de blokjes tomaat uitlekken, vang het vocht op in een maatbeker en vul dit aan tot 5 dl.
Voeg de tomaat, het vocht, zout en peper aan de rijst toe.
Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
Roer na ± 15 minuten de kippenlevers en olijven erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Italië