Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastasaus met zalm
Tijdens het doen van de boodschappen bedacht recept
Porties:
6
Total time
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
zalmsnippers
▢
Bosje
bosui
▢
1
flinke prei
▢
2
teentjes
knoflook
▢
250
gram
champignons
▢
250
gram
ricotta
▢
1
bolletje
monzarella
▢
Stukje
ongezouten roomboter
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
500
millimeter
zoete witte wijn
▢
Gedroogde Italiaanse kruiden
▢
4
theelepel
groene pesto
Instructies
Snij de bosui.
Voeg 2 geraspte teentjes knoflook toe
Ontdoe de prei van de 2 buitenste bladen
Halveer de prei en snij in dunne stukjes
En was deze in een vergiet
Snij de champignons in partjes
Zet een wok op hoog vuur
Doe het klontje boter in de pan
Voeg de 2 eetlepels olijfolie toe
Fruit de bosui met de geraspte knoflook even
Voeg de prei toe
Voeg wat gedroogde Italiaanse kruiden toe
En doe er 2 theelepels groene pesto bij
Doe dan 300 gram van de zalmsnippers erbij
Met 250 milliliter wijn
Laat de alcohol uit de wijn in 10 minuten op half hoog vuur verdampen
Doe de helft van de 250 gram ricotta erbij
Voeg nog 300 gram zalmsnippers toe
Doe de rest van de ricotta erbij
Voeg de partjes champignons toe
En nog 250 milliliter wijn
Pluk de monzarella er in stukjes door
Doe er nog 2 theelepels groene pesto bij
En gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak
Zet de wok op de laagste stand op het stoofpitje terwijl je je pasta gaat koken
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt het met iedere gewenste pasta eten en aan tafel lekker nog wat Parmezaanse geraspte kaas erover doen op je bord
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Italië