Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken gehaktballetjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
Japanse kruidenmix
▢
1
klein
ei
▢
400
gram
rundergehakt
▢
1 ½
eetlepel
olie
▢
2
uien
▢
250
gram
prei
▢
1
blik
▢
maïskorrels
inh. 200 gr
▢
2
grote
mandarijnen
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
25
gram
katjang pedis
▢
bolletje
rijst
Instructies
Meng 2 eetlepels Japanse kruidenmix en 1 klein ei door 400 gr rundergehakt en vorm er kleine balletjes van.
Verhit in een ruime pan of wok 1 1/2 eetlepel olie en roerbak de gehaktballetjes in ± 7 minuten bruin een gaar.
Voeg 2 uien in ringen, 250 gr prei in ringen en de inhoud van 1 blik maïskorrels (inh. 200 gr) toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg het sap van 2 grote mandarijnen, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 dl kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook.
Bind de saus met wat allesbinder.
Strooi 25 gr katjang pedis over het gerecht.
Geef er een bolletje rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees