Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sole en blanquette
(blanquette van zeetong)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
tongen
van 400 g
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
kleine champignons
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
melk
▢
2
eetlepel(s)
slagroom
▢
peterselie
▢
150
g
boter
▢
20
g
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
1
dl
bouillon
▢
1
eierdooier
▢
½
citroen
Instructies
Zorg dat het vel van de tongen is verwijderd.
Was de peterselie.
Schil de knoflook.
Maak de champignons schoon.
Smelt 30 g boter in een pan en voeg de knoflook, een takje peterselie en bloem toe.
Laat even op een zacht vuur bakken.
Laat niet te bruin worden.
Voeg dan de bouillon en de wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat 20 minuten sudderen.
Smelt 50 g boter in een grote pan en leg de tongen erin en schenk er 4 eetlepels melk bij.
Laat ze op een zacht vuur 3 minuten bakken aan elke kant.
Zet het vuur dan 2 minuten hoog.
Haal de tongen eruit en snij de filets eraf.
Hou deze warm.
Hak de rest van de peterselie fijn.
Haal de knoflook en peterselie uit de saus.
Voeg, van het vuur af, de met room vermengde dooier bij de saus en wat citroensap.
Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal, geef de saus erover.
Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis