Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Suprême de volaille à la Pojarski
(kipfilet Pojarski)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippeborstfilets
▢
½
deciliter
melk
▢
50
g
bloem
▢
paneermeel
▢
100
g
boter
▢
150
g
witbrood
▢
2½
deciliter
slagroom
▢
1
ei
▢
1
deciliter
olie
▢
zout
▢
peper
Instructies
nij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
Drenk deze in de melk.
Draai de kippenborsten twee keer door de vleesmachine met de fijnste plaat en zet het vlees in een schaal op ijs.
Pers het brood uit.
Draai het ook door de machine.
Meng het goed met het kippevlees.
Breng op smaak met zout en peper en werk er beetje bij beetje de slagroom door.
Doe er pas de volgende portie bij als de vorige geheel is opgenomen.
Laat de farce dan 1 uur in de koelkast staan.
Verdeel deze dan in vieren en vorm er 4 filets van.
Bestrooi deze lict met bloem, haal ze dan door het losgeklopte ei en door het paneermeel.
Plak dit hierop vast met een spatel.
Verhit de olie met 25 g boter in een pan en bak hierin de filets zachtjes bruin in 15 minuten.
Giet het braadvocht weg.
Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal, smelt de rest van de boter in de pan en schenk ze over de kip als ze begint te schuimen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip