Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Suprême de volaille ambassadeur
(kipfilet van de ambassadeur)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippeborstfilets
▢
500
g
asperges
▢
3
deciliter
slagroom
▢
1
glaasje
port
▢
200
g
champignons
▢
2
sjalotjes
▢
125
g
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in ruim gezouten water in 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in vieren.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de helft van de sjalotjes.
Als ze kleur krijgen voegen we de champignons toe.
We laten deze bakken totdat alle vocht verdwenen is.
Voeg dan de helft van de slagroom toe en laat zachtjes sudderen.
Smelt 50 g boter in een andere pan en bak hierin gedurende 10 minuten de filets lichtbruin.
Geef er halverwege zout en peper over en keer ze om.
Leg de filets op een voorverwarmde schaal.
Geef de sjalotjes in de rest van de braadboter van de filets.
Voeg de port toe en laat inkoken.
Voeg de rest van de slagroom toe en bestrooi met zout en peper.
Laat nog even inkoken.
Geef de champignons en asperges rond de filets.
Schenk de saus erover en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip