Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Suprême de volaille aux poireaux
(kipfilet met prei)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippenborstfilets
▢
50
g
ganzelever
▢
4
deciliter
slagroom
▢
50
g
boter
▢
2
truffels
▢
5
deciliter
bouillon
▢
2
preien
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snij de filets in de dikte open, zodat een beursje ontstaat.
Snij een truffel in stukjes en vul de filets met stukjes truffel en ganzelever.
Steek de filets met een borrelprikker dicht.
Breng de bouillon aan de kook.
Maak de prei schoon en snij ze in dunne reepjes van 3 cm lang.
Smelt de boter en laat hierin de prei zachtjes stoven.
Snij ook de andere truffel in blokjes en voeg ze bij de prei.
Pocheer de kipfilets 10 minuten in de bouillon.
Leg de filets op een voorverwarmde schaal en hou ze warm.
Kook de bouillon snel in tot ¼ deel over is.
Leng dit aan met de slagroom en kook weer wat in.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Doe er de prei met de truffel in, verwarm nog even en schenk ze over de kip.
Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip