Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appelpoffertjes met kaneelboter
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
appels
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
dl
koud water
▢
¾
dl
appeldiksap
▢
100
gram
poffertjesmix
▢
3
eetlepels
losgeklopt ei
▢
1
eetlepel
slaolie
▢
boter
▢
poedersuiker
▢
½
eetlepel
kaneel
Instructies
Schil en rasp de appel en besprenkel de appelrasp met 1/2 eetlepel citroensap.
Meng het diksap en het water in een kom en roer de pofferijesmix erdoor.
Voeg het ei, de olie en de appelrasp toe.
Meng 80 gr boter met 40 gr poedersuiker, de rest van het citroensap en de kaneel.
Zet een poffertjespan op een matig vuur en laat de pan heet worden.
Vet de holletjes met een beetje gesmolten boter in, vul ze voor 3/4 met het beslag en laat de poffertjes aan beide kanten bruin worden.
Leg de poffertjes op een bordje en houd ze warm (bijvoorbeeld in een warme oven), terwijl u de andere poffertjes bakt.
Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en leg er een klontje kaneelboter op.
Variaties:
Zoete amandelpoffertjes: vervang de geraspte appel door 4 eetlepels gemalen amandelen.
Hartige kaaspoffertjes: vervang het diksap door water en de appel door 4 eetlepels geraspte kaas.
Serveer de poffertjes met kruidenboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland