Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tarbot met Wilde Spinazie, Pastinaakstamppot en Beurre Blanc
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
moten tarbot à 80 gram
▢
200
gram
tarbot afsnijdsel
▢
80
ml
room
▢
25
gram
ei
▢
100
gram
wilde spinazie
▢
30
gram
prei
gewassen en fijngesneden
▢
30
gram
bospeen
geschild en fijngesneden
▢
Peper & zout
Ingrediënten voor de stamppot van pastinaak:
▢
150
gram
pastinaak
geschild en fijngesneden
▢
150
gram
aardappels
geschild en fijngesneden
▢
50
ml
room
▢
Peper & zout
Ingrediënten voor de beurre blanc:
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
50
ml
wijnazijn
▢
1
eetlepel
crème fraîche
▢
100
gram
boter
in blokjes gesneden
Instructies
Voor de stamppot:
Doe de pastinaak en aardappel in een passende stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 10 minuten op 100°C.
Stamp de aardappelen en pastinaak met de room tot een stamppot en breng op smaak met peper en zout.
Houd warm.
Voor de beurre blanc:
Breng azijn, wijn en sjalotjes aan de kook.
Laat inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
Voeg de crème fraîche toe en roer tot opgenomen.
Haal van het vuur en roer geleidelijk de boterblokjes erdoor tot de saus bindt en glanst.
Houd warm.
Voor de tarbot:
Doe spinazie in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven.
Doe prei en wortel in een andere stoomovenpan en plaats bij de spinazie.
Stoom gedurende 1 minuut op 100°C.
Spoel de groenten onder koud water en laat uitlekken.
Pureer het tarbot afsnijdsel met room, eiwit, peper en zout kort in een blender.
Spatel de gestoomde prei en wortel door de farce.
Kruid de vismoten met peper en zout, leg een portie farce op elke moot, verpak in spinaziebladeren en plaats in een stoomovenpan.
Stoom gedurende 9 à 10 minuten op 85°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de tarbot met wilde spinazie, pastinaakstamppot en overgoten met de beurre blanc.
Wijnadvies:
Deze rijke en romige tarbot combineert goed met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
576
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
41
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij