Zalm in limoen-roomsaus

Zalm in limoen-roomsaus

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 200 g zalmfilet
  • versgemalen chilipeper
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
  • boter

Instructies

  • Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Zalmfilet in 8 blokjes snijden.
  • In kom zalmblokjes omscheppen met limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, zout en chilipeper naar smaak.
  • Minstens 15 minuten laten staan.
  • Kookroom in kannetje schenken en bieslook erdoor roeren.
  • In gourmetpannetje klontje boter verhitten.
  • Telkens 2 blokjes zalm rondom dichtschroeien.
  • Flinke scheut kookroom toevoegen en geheel 2-3 minuten laten sudderen tot zalm bijna gaar is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zalm