Gerookte Zalmrillette met Parelcouscous en Frisse Venkelsalade
Dit gerecht combineert de subtiele smaak van gerookte zalm met de frisheid van limoen en venkel, en de textuur van parelcouscous. Het is een verfijnde keuze voor een speciale gelegenheid of een lichte, maar bevredigende maaltijd.
Ingrediënten
- 1 pakje parelcouscous
- 1 rode paprika
- 1 stuk komkommer
- Limoensap
- Limoenolie
- 250 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 borrelglaasje limoncello
- Verse bieslook
- 1 bol venkel
- Azijn
- Suiker
- Rucola
- Rode bietenkiemen
- Alfalfa
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Dag van tevoren:
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
- Giet af en spoel na met koud water.
- Verdeel de parelcouscous op een grote schaal en zet weg op een koele plaats.
- Pocheer de zalm kort of stoom deze gedurende 1 minuut op 90°C.
- Laat iets afkoelen en pluk de zalm uit elkaar tot stukjes.
- Meng de gerookte zalm in een kom met crème fraîche, fijngehakte bieslook en limoncello.
- Zet in de koelkast om op te stijven.
- Schaaf de venkel in dunne reepjes en meng met azijn en suiker.
- Koel weg, bij voorkeur in de koelkast.
Dag van opdienen:
- Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.
- Hak een ruime hoeveelheid bieslook fijn.
- Meng de parelcouscous met limoenolie, limoensap, komkommer, paprika en bieslook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de zalmrillette stevig op en breng naar smaak op smaak met limoncello of peper.
- Serveer de parelcouscous naast de venkelsalade op een groot bord.
- Schep de zalmrillette erbovenop en garneer met rucola, rode bietenkiemen en alfalfa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de frisse smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g