Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild ontpit, gesneden in blokjes
- ¼ l water
- 4 ei
- 120 g basterdsuiker
- 200 g roomkaas
- 1 tl gember fijngehakt
- 2 eetlepel(s) maizena
- kaneel
- peper & zout
- boter
Instructies
- Haal het zanddeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170° C.
- Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
- Doe wat boter in de pan en fruit de pompoem, kook het vervolgens verder in het water en giet het af.
- Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
- Meng de eieren, suiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel door elkaar.
- Vul de taartvorm en bak hem in 35 - 40 minuten af op 180° C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.