Zoete pompoentaart

Zoete pompoentaart

Porties: 1 taart
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het zanddeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170° C.
  • Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
  • Doe wat boter in de pan en fruit de pompoem, kook het vervolgens verder in het water en giet het af.
  • Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
  • Meng de eieren, suiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel door elkaar.
  • Vul de taartvorm en bak hem in 35 - 40 minuten af op 180° C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Herst