Zomersalade 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g champignons
  • 250 g jonge kaas
  • 1 bosje radijs
  • 1 blik asperges 250 g
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • zout
  • peper
  • mosterd
  • enkele mooie slabladeren

Instructies

  • Was de champignons en verwijder de onderkant van de steel.
  • Snijd de champignons in plakjes en kook ze vijf minuten in kokend water.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de kaas in dobbelsteentjes, de radijsjes in plakjes en de goed uitgelekte asperges in stukjes.
  • Maak een sausje van olie, azijn, zout, peper en mosterd en schep alle ingrediënten er luchtig door.
  • Beleg een schaal met enkele gewassen en gedroogde slabladeren en schik de salade hierop.
  • Geef er in het laatste geval gebakken aardappelen bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef deze zomersalade bij de lunch en garneer de schotel langs de rand met toefjes krulpeterselie, plakjes tomaat en hard gekookt ei en enkele radijsrozetjes.
De radijsrozetjes worden gemaakt door de radijsjes van boven kruiselings viermaal in te snijden en ze daarna in ijswater te leggen, waardoor de radijsjes zich als bloemblaadjes openen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland