Zure soep uit Zagreb

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 in stukjes gehakte varkenspoten
  • 1 schoongemaakte en grof gesneden ui
  • 1 in blokjes gesneden winterwortel
  • ¼ geschilde en in blokjes gesneden selderijknol
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 ½ liter water
  • 500 gr geschilde en in plakken gesneden aardappels
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • zout peper
  • ½ dl citroensap

Instructies

  • Doe de in stukjes gehakte varkenspoten, de grof gesneden ui, de blokjes winterwortel, de blokjes knolselderij, de fijngehakte peterselie en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg de plakken aardappel toe en laat de soep no ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem en de uitgeperste knoflook door.
  • Voeg het bloemmengsel onder voortdurend roeren aan de soep toe tot een gebonden geheel is ontstaan.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Roer het citroensap vlak voor het serveren door de soep.
  • Serveer de soep met vers brood als volledige maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Kroatië