Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl droge witte wijn
  • 300 gram Emmentaler geraspte
  • 300 gram Gruyère geraspte
  • 2 eetlepels maïzena
  • 4 eetlepels kirsch of melk
  • zout
  • peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Pel het knoflookteentje, halveer het en wrijf hiermee een niet te grote pan met dikke bodem of fonduepan in.
  • Schenk de wijn in de pan en verhit die tot de wijn begint te bruisen.
  • Voeg de kaas toe en laat die, al roerend met houten lepel smelten.
  • Roer in een kopje de maïzena met de kirsch of melk glad en roer dit door de fondue.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Houd de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron warm.
  • Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop die in de fondue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gemengde sla.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Zwitserland