Amandel Dadels

Porties: 4 personen
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) amandelen
  • 175 gram amandelspijs
  • ½ theelepel sinaasappelschil geraspt
  • 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur
  • 20-25 dadels
  • 100 gram chocola in stukjes

Verder nodig: Bakpapier

    Instructies

    • In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.
    • Amandelen op een bordje laten afkoelen.
    • Amandelspijs in een kom doen en sinaasappelrasp en sinaasappellikeur erdoor mengen.
    • Amandelschaafsel toevoegen en alles met de hand kort kneden tot alle amandelen in de spijs zijn opgenomen.
    • Dadels in de lengte opensnijden en de pit verwijderen.
    • De opening vullen met amandelspijs.
    • Een bakplaat of een platte schaal bekleden met bakpapier.
    • Stukjes chocolade in een pannetje doen.
    • In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen.
    • Pannetje met chocolade in de pan met water hangen.
    • Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten.
    • Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is. (Chocolade smelten in de magnetron kan ook.
    • Doe de chocolade in een klein magnetronschaaltje en verwarm de chocolade 1 1/2 - 2 minuten op vol vermogen, roer de chocolade tussentijds door)
    • De gevulde dadels aan één kant in de gesmolten chocolade dopen.
    • Dadels op het bakpapier leggen en in de koelkast laten opstijven.
    • Voor het serveren de dadels op kamertemperatuur laten komen.

    Voedingswaarden

    Calories: 85 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Fruit / Snoepgoed
    Feestdagen etc Sinterklaas