Amandeltahoe met sinaasappels
Equipment
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel gelatine
- 3 dl melk
- 2 theelepel amandelaroma
- 1½ dl sinaasappelsap
- 2 sinaasappels
- suiker
Instructies
- Doe 1½ eetlepel gelatine in een kom.
- Voeg 1,5 dl water toe om de gelatine op te lossen.
- Breng 1,5 dl water aan de kook.
- Voeg dit aan het koude gelatinewater toe en roer tot de gelatine is opgelost.
- Voeg al roerend de 3 dl melk, 6 eetlepels suikeren 2 theelepels amandel-extract toe.
- Giet dit mengsel in een vierkant bakblik van 20 x 20 x 4 en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Schil de sinaasappels, verwijder de pitten en verdeel ze in partjes.
- Leg ze in een schaal.
- Snijd de verkregen amandeltahoe in blokjes van 2,5 x 2,5 en leg ze op de sinaasappelstukjes.
- Giet daar 1,5 dl sinaasappelsap over.