Amandeltahoe met sinaasappels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel gelatine
  • 3 dl melk
  • 2 theelepel amandelaroma
  • dl sinaasappelsap
  • 2 sinaasappels
  • suiker

Instructies

  • Doe 1½ eetlepel gelatine in een kom. 
  • Voeg 1,5 dl water toe om de gelatine op te lossen.
  • Breng 1,5 dl water aan de kook. 
  • Voeg dit aan het koude gelatinewater toe en roer tot de gelatine is opgelost. 
  • Voeg al roerend de 3 dl melk, 6 eetlepels suikeren 2 theelepels amandel-extract toe. 
  • Giet dit mengsel in een vierkant bakblik van 20 x 20 x 4 en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Schil de sinaasappels, verwijder de pitten en verdeel ze in partjes. 
  • Leg ze in een schaal.
  • Snijd de verkregen amandeltahoe in blokjes van 2,5 x 2,5 en leg ze op de sinaasappelstukjes. 
  • Giet daar 1,5 dl sinaasappelsap over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch