Amerikaanse mini-hamburgers

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 2 beschuit
  • 500 gram tartaar runder
  • 2 ei
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • een paar druppels tabasco
  • peper
  • zout
  • roerbakolie

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en verkruimel de beschuiten.
  • Meng de tartaar met de sjalot, het beschuit, de eieren, de peterselie, de tomatenketchup, de tabasco en peper en zout en vorm van dit mengsel 12 ovale hamburgertjes.
  • Bestrijk ze rondom licht met roerbakolie en rooster ze op de hete barbecue in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Keer ze halverwege om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveeridee: Leg de hamburgertjes om mini-sesambroodjes en garneer met plakjes tomaat en augurk, reepjes ijsbergsla en een plakje kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst America