Appelbeignets van bierbeslag

Porties: 15
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram bloem gezeefde
  • 1 ½ dl oud bruin
  • 1 ei
  • 1 ei
  • ¼ dl slaolie
  • 3 gram zout
  • 3 zure appels goudrenetten of bellefleurs
  • frituurolie

Instructies

  • Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in niet te dikke plakken.
  • Roer de gezeefde bloem met het bier flink met een garde door, zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg de eierdooier, het zout en de slaolie aan het mengsel toe en roer dit tot een gladde massa.
  • Neem een vetvrije beslagkom, klop hierin vlak voor gebruik het eiwit op tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag (doe dit voorzichtig en niet te lang).
  • Wentel de vruchten door het beslag, leg ze in de hete olie (170°C) en bak de beignets lichtbruin en gaar en neem ze met een lardeerpen of breinaald uit de olie.
  • In plaats van appels kunt u ook dunne schuiven ananas, of geschilde, gehalveerde en in stukjes gesneden banaan gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bak eerst één beignet in de olie; als er onder het bakken geen gaatje in de beignets komt, is het beslag te dik en moet u er wat bier bijvoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------