Appelbeignets van bierbeslag
Ingrediënten
- 125 gram bloem gezeefde
- 1 ½ dl oud bruin
- 1 ei
- 1 ei
- ¼ dl slaolie
- 3 gram zout
- 3 zure appels goudrenetten of bellefleurs
- frituurolie
Instructies
- Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in niet te dikke plakken.
- Roer de gezeefde bloem met het bier flink met een garde door, zodat er geen klontjes meer zijn.
- Voeg de eierdooier, het zout en de slaolie aan het mengsel toe en roer dit tot een gladde massa.
- Neem een vetvrije beslagkom, klop hierin vlak voor gebruik het eiwit op tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag (doe dit voorzichtig en niet te lang).
- Wentel de vruchten door het beslag, leg ze in de hete olie (170°C) en bak de beignets lichtbruin en gaar en neem ze met een lardeerpen of breinaald uit de olie.
- In plaats van appels kunt u ook dunne schuiven ananas, of geschilde, gehalveerde en in stukjes gesneden banaan gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bak eerst één beignet in de olie; als er onder het bakken geen gaatje in de beignets komt, is het beslag te dik en moet u er wat bier bijvoegen.