Biersoep met rozijnen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram rozijnen
  • 4 sneden witbrood
  • 1 fles Lindeboom pils 1/2 liter
  • slagroom
  • suiker
  • 1 ei
  • bloem

Instructies

  • Week de rozijnen met het witbrood in een liter water tot de rozijnen dik gezwollen zijn.
  • Voeg dan het bier en naar smaak suiker toe en breng dit alles aan de kook.
  • Maak zo nodig nog wat bloem aan met een eetlepel water en voeg dit al roerend toe.
  • Klop de eidooier los, giet er een klein beetje hete soep bij en voeg, van het vuur af, goed kloppend de eidooier in de soep.
  • Gebruik naar wens wat meer bloem of voeg wat verkruimeld witbrood toe.
  • U kunt de soep afmaken met een scheut slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België