Gegrilde Boerenkip met Spruitjes en Geroosterde Krieltjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 boerenkip ca. 930 g
  • 500 g krieltjes in schil
  • 65 g pijnboompitten
  • 700 g spruitjes geschoond
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 80 g geraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verwijder de buitenste schaal en folie van de kip en plaats de kip in een ovenschaal.
  • Bak de kip gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • Borstel de krieltjes schoon, was ze en halveer ze.
  • Kook de krieltjes in een pan in 10-15 minuten gaar.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.
  • Kook de spruitjes in een pan in 4 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de spruitjes ongeveer 2 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de geraspte oude kaas toe en laat smelten.
  • Leg de boerenkip op een serveerschaal.
  • Verdeel de geroosterde krieltjes en spruitjes over vier borden.
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten over de spruitjes.
  • Serveer de stukken kip met de krieltjes en spruitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Gamay zou goed samengaan met dit gerecht. Hun fruitige tonen en milde zuurgraad zullen de smaken van de gegrilde kip en de spruitjes aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Nederland