Recepten

Brabantse zure zult

 

Brabantse Zure Zult

Brabantse zure zult

Recept categorieën Broodbeleg
Land van herkomst Brabant, Nederland

Van wie is dit recept: Koos Manders
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Zet de varkenskop, tong en hart op met heet water.
  • Voeg laurier, peperkorrels en zout toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 uur trekken.
  • Haal vervolgens vlees en zwoerd van de botten.
  • Maal het vlees samen met hart en tong fijn in de gehaktmolen of keukenmachine.
  • Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
    Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!!
  • Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat, azijn en zout.
  • Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept