Brabantse zure zult
Ingrediënten
- 1 kg varkenskop wangen
- 200 g varkenstong
- 100 g varkenshart
- 200 g zwoerd
- 2 liter water
- 3 laurierblaadjes
- 10 g peper
- 5 g zout
- 10 g nootmuskaat
- 1 ½ deciliter azijn
Instructies
- Zet de varkenskop, tong en hart op met heet water.
- Voeg laurier, peperkorrels en zout toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 uur trekken. - Haal vervolgens vlees en zwoerd van de botten.
- Maal het vlees samen met hart en tong fijn in de gehaktmolen of keukenmachine.
- Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!! - Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat, azijn en zout.
- Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.