Briam vegetarisch
Equipment
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels geschild en in plakjes van 3mm
- 4 grote courgettes in plakjes van 3mm
- 4 middelgrote rode uien in plakjes van 3mm
- 6 roma tomaten gepureerd
- 125 ml olijfolie
- 2 eetlepel(s) peterselieruim versgehakte
- zeezout en zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 C / hetelucht 180 C / gas 4.
- Neem de grootste ovenschaal die je hebt - 22x33 cm of groter, je wilt niet dat er teveel lagen groenten over elkaar liggen (gebruik 2 schalen indien nodig)
- Leg de aardappel, courgette en rode ui in de ovenschaal.
- Schenk de gepureerde tomaat en olijfolie erover en bestrooi met peterselie.
- Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Roer de ingrediënten om zodat de groenten overal bedekt is.
- Voeg ten slotte 100 ml water toe aan de schaal.
- Bak de ovenschotel 90 minuten in de voorverwarmde oven,roer na 1 uur de groenten om en voeg eventueel een beetje water toe indien nodig (er hoort geen water meer in te zitten aan het eind).
- Op dit moment proef ik de groenten ook altijd, om te controleren of er nog wat kruiden of peper en zout aan toegevoegd moet worden.
- Laat iets afkoelen of serveer op kamertemperatuur.